Hatása van a vér kalcium- és triglicerid szintjére

A zsírok bevitelének optimalizálása. Az egészséges zsírokra szüksége van a szervezetnek, a transzzsírokat viszont kerülni kell. Vörös és feldolgozott húsok helyett fogyasszunk halat. Az Omega-3 zsírsavak segítségünkre vannak a trigliceridszint csökkentésében, valamint fontos szerepet töltenek be az antioxidánsok is. Forrás: webbeteg.hu

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Depresszió és az Omega-3

Depresszió és az Omega-3 zsírsav hiánya között összefüggés van. Ezt Joseph Hibbeln lipidkutató vetette fel először 1995-ben. Hibbeln szerint a depressziós állapot tulajdonképpen a jótékony zsírsav hiányában rosszul működő agy működészavara, amit orvosolni lehet megfelelő Omega-3 bevitellel. Egy másik kutatás […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Hatása a rákra

Számos tanulmány beszámol az Omega-3 zsírsavak rákellenes hatásairól, kiemelten kezelve az emlő-, a vastagbél- és a prosztatarákot. Az Omega-3 zsírsavak csökkentik a prosztata daganat növekedését, lassítják a kórszövettani progressziókat és növelik a túlélési esélyeket. Egy 2011-es tanulmány 3400 ember bevonásával […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Jótékony hatású az immunrendszerre és az izmokra

Az Omega-3 zsírsavak elsősorban a gyógyulási folyamat felgyorsításában játszanak szerepet. A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusainak fontos eleme, a gyógyulás természetes velejárója, ami az immunrendszert cselekvésre ösztönzi. Néha azonban a hosszú ideig fennálló gyulladás a gyógyítás helyett egészségügyi problémává válik – […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Jótékony hatású a látásra

A látás minősége folyamatosan romlik, ezért is elengedhetetlen, hogy foglalkozzunk a látásunk megóvásával. A szem szöveteinek rugalmassága, a sejtek regenerálódási képessége az élet folyamán folytonosan csökken. Aki odafigyel egészségére, a sporttal és a megfelelő táplálkozással a szemét is védi. Az Omega-3 […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Jótékony hatású az agyra ( A pozitív hatások miatt szó volt róla, hogy a brit kormány nemcsak könyveket, de elegendő Omega-3 zsírsavat is biztosítana a tanulóknak. )

Agyunk egyik legfontosabb tápláléka Az emberi agy 30%-át az Omega-3 zsírsav egy fajtája teszi ki, mely az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban játszik szerepet. Intelligenciánk, értelmi képességünk ezen kommunikáció egészséges működésétől függ – az Omega-3 olajok tehát az agy táplálékául is szolgálnak. Mivel […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Jótékony hatású a szív- és érrendszerre, hozzájárul a normális vérnyomáshoz és koleszterinszinthez

A megfelelő tisztaságú Omega-3 zsírsav-készítmények alkalmazása segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését. A hirtelen szívhalál, vagyis a szívizominfarktus leggyakoribb oka a koszorúér elmeszedése. Ennek rizikófaktorai a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. Az Omega-3 zsírsav rugalmasítja az ereket, segíti, hogy szervezetünkben a […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Jótékony hatású ízületi problémákra

Rengetegen szenvednek ízületi betegségektől. Kevesen tudják azonban, hogy a sok Omega-3 fogyasztással elkerülhető a gyulladásos típusú ízületi megbetegedések kialakulása illetve csökkenthetők a már kialakult betegségekkel járó fájdalmak. Mint szervezetünkben oly sok esetben, itt is a táplálkozás minősége van nagy hatással egészségünkre. Ha az Omega-6 olajok túlzottfogyasztása […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Miért ajánlják az Omega-3 -at a sportolóknak?

Élsportolók – biciklisták, birkózók, focisták és karatésok – részvételével végzett kísérletek eredményei alapján, a megfelelő tisztaságú Omega-3 zsírsav-készítmények alkalmazása segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését, illetve, a sportterhelés káros hatásainak csökkentését. A 35 év feletti sportolóknál a hirtelen szívhalál, vagyis a […]

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: